Аплицирај

Регистрација | Влез

ЗА НАС

A' Design Award and Competition е најголемо натпреварување за дизајн во светот, кое ги наградува најдобрите дизајни, дизајнерски концепти, производи и услуги.

Повлечете надолу или кликнете овде за повеќе информации


Vision, Mission, Action

ВИЗИЈА

Да се Истакне, Рекламира & Застапува добриот дизајн, дизајнерите и компаниите ориентирани кон дизајн за нивна подобра иднина. A' Design Наградата се стреми да го насочи вниманието на печатот, интерактивните медиуми, дизајнерската критика, дистрибутерите и купувачите кон добитниците на наградата. Мотото на A' Design Наградата е "Ars Futura Cultura" т.e. Уметноста ја Култивира Иднината, Уметност за Култура на Иднината. Веруваме дека иднината се оформува преку уметноста, Дизајнот и технологијата, и затоа е потребен добар дизајн за подобра иднина.

МИСИЈА

Да се обезбеди фер, етичка и конкурентна платформа за натпревар меѓу компаниите, дизајнерите и иноваторите од сите полиња со различно ниво на искуство, различни дисциплини и насоченост кон пазарот. A' Design Наградата се стреми да обезбеди глобална публика за добитниците на наградата на која тие ќе и го покажат својот успех и талент. A' Award and Competition се стреми да има улога на миксер; да ги привлече на едно место дизајнерите, компаниите, публиката и печатот. A' Design Наградата се стреми да ги истакне добрите производи и услуги.

АКЦИЈА

A' Design Award не е само награда туку таа е индикатор за квалитет и перфекција во дизајнот, наградата е признаена ширум светот и го привлекува вниманието на дизајнерски ориентираните компании, професионалците и интересните групи. Да се добие A' Award за дизајнерите e сертификат за совршенство, доказ за квалитет за компаниите. Поседувањето A' Award ги привлекува очите на дизајнерски насочената публика ширум светот, добитниците ќе можат да најдат подобра и поплатена работаи исто имаат поголема можност за продажба на дизајните.


Прочитај накусо за натпреварот

----The Award

КОЈ СЕ НАГРАДУВА?

A' Design се доделува за најдобар дизајн; се прифаќаат производи и во фаза на концепт, прототип како и финализирани производи.

УНИКАТЕН ТРОФЕЈ

A' Award Трофејот е дизајниран со цел да ги претставува најновите производни техники за да се истакне иновативната содржина на победниците.

ИСТАКНУВАЊЕ НА ИНОВАЦИЈА

Наградните Трофеи се изрботени со 3D метално принтање врз не`рѓосувачки челик, Златните и платиниумските награди се галванизирани во златна боја.

 

Прочитај повеќе за трофејот

----Musuem of Design----
Musuem of Design----
Musuem of Design

ИЗЛОЖБА

Музејот на Извонреден Дизајн, патувачкиот музеј за дизајн е основан од страна на A' Design Award за да се изложуваат победничките дизајни.

ДАЛИ СТЕ ВО РАСПОЛОЖЕНИЕ?

Сите победници на A' Award добиваат бесплатен изложбен простор во Mood(расположение). Без разлика колку е голем или мал, вашиот дизајн ќе биде изложен.

ПРЕПУШТЕТЕ НИ НАМ

Ако не можете да испратите физичка верзија на вашиот победнички дизајн, ќе испринтаме постер и ќе го изложиме за вас.


Погледнете ја Изложбата на Дизајни

----Award Certificate

СЕРТИФИКАТ

Победничките дизајни добиваат уникатен сертификат врамен во метална рамка, испринтан на тешка хартија, со напис за името на дизајнот и дизајнерот.

ОБЈАСНУВАЊЕ НА НАГРАДАТА

Победничкиот Сертификат го појаснува типот на добиената награда, и е потпишан од претседателот, подпретседателот и Жири Координаторот на A' Award.

ПОСЕДУВА QR КОД

Победничкиот Сертификат поседува QR Код кој може да биде скениран со QR Код Читач со цел да се провери валидноста на сертификатот.


Прочитај Повеќе За Сертификатот

----Press

АЛМАНАХ

Од страна на A' Design Award е основана сопствена издавачка куќа, со цел да се пропагираат победничките дизајни.

ИСПРАЌАЊЕ ДО ПЕЧАТОТ

Принтана верзија на Книгата на A' Design Award Winner Designs' се дистрибуира до клучните членови на печатот.

ВИЕ СТЕ ВНАТРЕ

Сите Победнички Дизајни бесплатно се вклучени во книгата на победници, исто така победниците се наведени како ко-уредници на книгата.


Купи ја A' Winners Книгата како E-книга Овде

----Galanight

ПРИНТАНА & ДИГИТАЛНА

Книгата на Победници може да се најде и во печатена верзија покрај нејзината дигитална верзија, дизајнирана, печатена и дистрибуирана во Италија.

ДИГИТАЛНО ПЕЧАТЕЊЕ

Книгите се дигитално печатени во боја, на безкиселинска хартија за да се заштитат презентациските квалитети на дизајнот во долг временски период, и се добра збирка за секоја дизајнерска библиотека.

ПРОВЕРЕТЕ

Печатените верзии на книгите може да се нарачаат он-лајн кај A' Design Award.

Купи печатена верзија на A' Winners Книгата

----Galanight----Galanight

ГАЛА ВЕЧЕР

A' Award & Competition организира специјална Гала Вечер и Наградна Церемонија во близина на убавото езеро Комо во Италија за дизајнерите добитници на награда.

СЕКОЈ Е ОВДЕ

Поканети се Членови на Печатот, Индустриски лидери, Дизајнери и Компании за да се создава можност за воспоставување деловни контакти на дизајнерите добитници на награда.

ПОКАНЕТИ СТЕ

Поканети се сите добитници и за разлика од некои други награди, учеството на гала вечерта е бесплатно.


Погледнете ги сликите од Гала вечерта од претходната година

----Press

LA NOTTE PREMIO A'

Вечера за прослава специјално организирана за топ добитниците на A' Design Наградата. Покрај Гала-вечерта се одржува и оваа вечера за да се прослави тилтулата "Дизајнер на Годината".

ARS FUTURA CULTURA

Се среќаваат бордовите на AIBA, ISPM, IBSP, IAD, ICCI и IDC за да разговараат за стратегиите и политиките во дизајнеството. Членовите можат да се придружат на состаноците.

ДИЗАЈНЕРСКИ КОНЗОРЦИУМ

WDC е глобална мултинационална агенција за дизајн со канцеларии во певеќе земји ширум светот. Ги прифаќа платинестите и златните добитници на A' Design Наградата.


Посети го Светскиот Дизајнерски Конзорциум

----Award Summary

ПОКРОВИТЕЛИ И СПОНЗОРИ

Во изминатите години, A' Design Award & Competitions се стекна со покровителство од многу престижни институции. Покрај тоа што покровителите и спонзорите варираат секоја година, ќе напоменеме дека наградите претходно беа поддржувани од институции како: BEDA, Bureau of European Design Associations, Politecnico di Milano University, Como Municipality Culture Department и Ragione Lombardia. Како медиуми се вбројуваа Yanko, Dezeen, Dexigner, DesignBoom и други.

ИНВЕСТИРАЊЕ

За да се учествува на A' Design Award & Competition не се превзема ризик во текот на услугата за прелиминарна проверка која му се дава бесплатно на секој кандидат, и A' Design Award & Competition не бара никакви понатамошни плаќања од страна на добитниците на наградата. A' Design Award & Competition во просек троши неколку илјади евра за секој победнички дизајн, креирајќи дејство кое вреди десетици илјади евра. Компаниите и дизајнерите го користат нашето лого за привлекување нови проспекти.

НАГРАДАТА ВО БРОЈКИ

Наградата добива на популарност секоја година. Моментално A' Design Award & Competition има милиони посети на страницата, десетици илјади регистрации, илјадници поднесени дизајни, стотици учесници на гала-вечерта и изложбата од преку осумдесет земји. Ажурираните бројки и статистика може да се најдат на веб страната на A' Design Award & Competition.  Веруваме дека бројките се важни за дизајнерите за да сватат што значи да се биде победник.


Провери ја A' Award во Бројки

----Jury

ЖИРИТО НА A' AWARD

A' Award жирито е составено од неколкумина професионалци и академици. На секој дизајн му се придава важност и подеднакво време за време на гласањето.

ИСКУСНО И БАЛАНСИРАНО ЖИРИ

Иако жирито на A' Award се менува секоја година, тоа се карактеризира со добар спој на академици, бизнисмени и членови на фокусната група.

ИСТРАЖУВАЊЕ ПРЕКУ ГЛАСАЊЕ

За време на Процесот на Гласање, членовите на жирито пополнуваат одредена анкета за критериуми, и со тоа индицираат на кој начин треба да се гласа за категоријата во иднина.


Види го Жирито на A' Design Award Овде

----Methodology

A' МЕТОДОЛОГИЈА

A' Design наградата се карактеризира со развиена методологија за гласање со стандардизиран резултат, критериуми за гласање и друго.

СТАНДАРДИЗИРАН РЕЗУЛТАТ

Резултатите се стандардизирани врз база на a) Важноста на Критериумот, b) Просечниот Резултат на Членовите на Жирито, c) Просечните резултати од Сите Години.

ИНТУИТИВНО ГЛАСАЊЕ

Жирито гласа он-лајн, и на тој начин никој не влијае на гласовите на другиот, гласачкиот панел е лесен но сепак потребна е внимателна анализа на дизајнот кој се гласа.


Видете за Гласањето и Методологијата

----Methodology

РЕЗУЛТАТ НА ИСТРАЖУВАЊЕ

A' Design Award and Competition е развиено како дел од докторска теза во Politecnico di Milano по анализирањето на 800 Натпреварувања за Дизајн.

УШТЕ ИСТРАЖУВАЊА

Платформата константно се подобрува со резултатите од анкетите,и преку тековни истражувања за да се обезбеди најдоброто за победниците.

ФЕР НАТПРЕВАР

A' не е поврзана со ниту една субкултура, политичка група или институција, и жирито е подеднакво слободно за време на гласањето, на вашето пријавено дело ќе му се суди фер.


Дизајнерски Натпревар Теорија и Пракса

----Winners Kit----
Winners Kit

A' ПОБЕДНИЧКИ ПАКЕТ

Победничкиот пакет на A' Design наградата е поделен на два дела: 1. Услуги кои ги Даваме и 2. Физички компоненти.

ПАКЕТ

Пакетот ги опфаќа Вашиот победнички сетрификат , фактури, упатство за победници, Вашиот награден трофеј, A3 Постери и A3 Сертификат,Алманах и друго.

ЗГРАПЧИ ГО БЕСПЛАТНО

Победничкиот пакет е бесплатен и им се дава на сите добитници на гала вечерта и изложбата. Доколку не сте во можност да ни се придружите на настаните може и да го нарачате.


Нарачајте го Вашиот Пакет Овде

----Register ----Winner Logo----Award Winner Logo

ПОБЕДНИЧКО ЛОГО

На добитниците на A' Design Наградата им се дава лого кое што може да го користат во нивната комуникација и во кампањи за јавноста.

МНОГУ ФОРМАТИ

Победничкото лого може да се најде во многу формати со и без годината на добивање, и може да биде вклучено во сите видови на рекламирање.

НЕОГРАНИЧЕНА УПОТРЕБА

Победничкото лого се дава бесплатно на сите добитници, и A' Design Award and Competitions за добитниците дозволува негова неограничена употреба.


Симнете го Победничкото Лого Овде

* Истакни ја вредноста на дизјнот. Привлечи публика заинтересирана за дизајн. Добитниците може да го користат логото во комуникацијата.
----------------

ДОДАДЕНА ВРЕДНОСТ

Победничкото лого на A' Design ја истакнува додадената вредност на дизајнот вклучена во вашата работа, производи и услуги.

ВО КОМУНИКАЦИИТЕ

За да го истакнат статусот на добитници на награда и да добијат понатамошни користи, победниците го користат логото во своите визуелни комуникации.

ПРАВИ РАЗЛИКА

Победничкото лого на A' Design Наградата креира позитивно влијание за време на одлучувањето на корисниците за производот или услугата.


Симнете го Победничкото Лого Овде

----Design Mediators

ПОСРЕДУВАЊЕ

Да се добие наградата е само почеток, A' Design Наградата овозможува услуги на посредување и застапување за добитниците на наградата.

ЏЕНТЛМЕНСКИ ДОГОВОР

Дизајнерите се љубезни, учтиви индивидуалци кои може да имаат проблем во склучувањето договори со одборите на компаниите кои се подиви, посилни и побрзи.

ПОМАГА ВО ДОГОВАРАЊЕТО

A' Design Наградата,заедно со дизајн медијаторите, им помага на дизајнерите да склучат договори со компаниите.


Посетете ги Дизајн Медијаторите Овде

----Salone del Designer

THE SALONE DEL DESIGNER

A' Design Наградата го основа Salone del Designer, со единствена цел да обезбеди платформа за победниците да ги продаваат своите дизајни.

ПЛАТФОРМА

Дизајнерите Победници ја определуваат продажната цена и исто така ги приспособуваат договорите за продажба на нивните победнички дизајни преку Salone del Designer.

ПОСТАВЕТЕ ГО ВАШИОТ ДИЗАН ЗА ПРОДАЖБА

Платформата на Salone del Designer им се дава бесплатно на добитниците, меѓутоа можат да бидат поставени само дизајни кои добиле награда.


Посети го Salone del Designer Овде

----Design Mega Store

DESIGNMEGASTORE

Во DesignMegaStore дизајнерите и компаниите кои победиле може да го продаваат било кој дизајн или производ, не само победничките.

БЕСПЛАТНО ЗА ДОБИТНИЦИТЕ

DesignerMegaStore обично бара 500 € надомест за Регистрација, меѓутоа оваа услуга е бесплатна за сите добитници.

0% ПРОВИЗИЈА

DesignMegaStoreне не само што е бесплатна за добитниците, туку исто не се одбива никаква провизија при продажба на дизајните


Посети ја Design Mega Store

----Press Releases

ПРИКЛУЧИ СЕ НА АУКЦИИТЕ НА ДИЗАЈН

Придружете се на аукциите за дизајн не само за да продавате дизајни; тику и за да давате цена за дизајн и производство на одредени производи, услуги и други работи за интернационални купувачи.

ПРОДАВАЈТЕ УСЛУГИ СО ВИСОК КВАЛИТЕТ

Дали си производител? Одредете цена за големи купувачи за испорачан дизајн и производни решенија. Дали сте дизајнер? Пронајдете ценети барања.

ЕКСКЛУЗИВНИ УСЛУГИ

Мрежата на BuySellDesign ексклузивно може да ја користат само добитниците на A' Design Наградата, кои сакаат да нудат услуги на клиенти од целиот свет.


Посети го BuySellDesign

----Design Creation----
Design Creation

ДОКАЗ ЗА КРЕАЦИЈА

Можете ли да докажете дека сте навистина оригинален креатор на Вашето дело? Доказ за Креација сертификатот даден од страна на A' Design наградата може да Ви помогне.

НАВРЕМЕНО ПОТПИШАНО СО ВРЕМЕНСКИ ПЕЧАТ

Документот Доказ за Креација е навремено потпишан и има временски печат за да Ви помогне да докажете дека во одредено време, во Вашите раце сте го имале дизајнерскиот концепт.

БЕСПЛАТНО И ЛЕСНО

A' Design Наградата Ви овозможува на лесен начин да добиете доказ за креација, бесплатно за сите учесници. Треба да напоменеме дека ова не е патент.


За да дознате повеќе посетете ги дизајнерските креации

----Design PR

PR УСЛУГИ

A' Design Наградата обезбедува многу бесплатни услуги за односи со јавноста за добитниците преку DesignPRWire.

ЗАД ЗАВЕСИТЕ

Не е само дигитално, преку цела година, DesignPRWire ги посетува саемите и ги запознава добитниците со компаниите насочени кон дизајн.

ПОВРЗЕТЕ СЕ СО ПЕЧАТОТ

Преку услугите како подготовка за изјави за печат и дистрибуција, повторно бесплатно, A' Design Наградата ја подобрува Вашата поврзаност со печатот.

----Press Releases

ПОДГОТОВКА ЗА ИЗЈАВИ ЗА ПЕЧАТ

A' Award подготвува изјави за печат за сите победнички дизајни, а исто така им дозволува на добитниците да ги постават сопствените изјави во нашата платформа.

ДИСТРИБУЦИЈА НА ИЗЈАВИ ЗА ПЕЧАТ

Двете изјави за печат се дистрибуираат од DesignPRWire до широк круг на членови на печатот вклучувајќи ги и традиционалните и дигиталните медиуми.

БЕСПЛАТНО Е И ЦЕНЕТО

Подготовката за изјави за печат и услугите за дистрибуција им се дава бесплатно на сите добитници автоматски и без било какви плаќања.


Посети го Design PR Wire

----Design Interviews

ИНТЕРВЈУА НА ДИЗАЈНЕРОТ

A' Award ги публикува интервјуата на дизајнерите добитници на Design-Interviews.com, оваа услуга е бесплатна за сите победници

ОДБРАНО ОД ПЕЧАТОТ

Исто така интервјуата можат да се видат на веб сајтот на A' Design Award и се дел од Прес Пакетот кој се дистрибуира до членовите на медиумите.

ПОВТОРНО КОРИСТЕНО ОД ПЕЧАТОТ

Интервјуата се даваат на начин кој поддржува нивна употреба без тие да се поврзуваат со A' Award што им помага на членовите на печатот да пишуваат сопствени статии.


Интервјуа на Дизајнери

----

ДИЗАЈНИРАНО ЗА ДИЗАЈНЕРИ

A' Design Наградата е дизајнирана земајќи ги во предвид дизајнерите, а кон многуте услуги направена е посебна програма за лојалност за добитниците на наградата.

ПРОГРАМА

Одличната Дизајнерска Програма е програм за лојалност на повеќе нивоа која му дава уникатна корист на дизајнерот на секое ниво.

КАРТИЧКА

Еминентната Дизајнерска Картичка овозможува попусти и бесплатни понуди дадени од страна на A' Design Award и нејзините партнери.


Регистрирај се за Одличната Дизајнерска Програма

----Press

КОНТРОЛЕН ПАНЕЛ ЗА ПЕЧАТОТ

A' Award обезбедува посебен контролен панел за членови на печатот, на акредитираните членови на печатот им се дадени голем број на контроли и функционалност.

ПОМАГАЊЕ НА ПЕЧАТОТ

Во Одличните функции се вбројуваат: барање интервјуа со добитниците, симнување на пакетите за печат на добитниците вклучувајќи и слики со висока резолуција итн.

AND THE WINNERS

Членовите на печатот можат исто така да ги поставуваат своите статии во PDF формат, да ги пратат нивните лајкови итн. Дизајнерите може да видат за што е заинтересиран печатот и нивните симнувања.


Види за Пристап на Печатот

----Profile

ПРОФИЛ СТРАНИЦА

A' Award доделува посебна профил страна каде дизајнерите може да ги поставуваат своите слики, да го внесат сопственото CV, а исто така поставени се и сите нивни награди.

СЛИКИ СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

Членовите на печатот може да симнуваат слики со висока резолуција од победничките дизајни заедно со корпоративното лого на дизајнерот.

СИМНУВАЊА СО ВИСОКА РЕЗОЛУЦИЈА

Покрај профил сликата, дизајнерите за печатот може да постават и дополнителни слики и фотографии (дизајни, фотографии од студиото, лого на компанијата, итн)


Дизајни Кои Добиле Награди

----Security

СИГУРНОСТА Е НА ПРВО МЕСТО

Сигурноста на Вашите пријавени дела, личните податоци и дизајни се од најголемо значење за A' Design Award and Competition.

БЕЗБЕДЕН ХАШ АЛГОРИТАМ

Вашите лични податоци се штитат со SHA алгоритам и дури и ние не ја знаеме вашата лозинка. Исто така, врските се заштитени со SSL.

КАТИНАР ЗА ПРИВАТНОСТ

A' Award никогаш не ги споделува Вашите лични податоци со други издавачи, а да не зборуваме за продавање. Исто така можете да користите катинар за приватност за Вашите дизајни.


Види повеќе за сигурноста на A'

----Media Network

A' МЕДИУМСКА МРЕЖА

A' Design целосно ги користи новите медиуми, и има креирано повеќе веб страни за да допре до широк спектар на корисници.


Посети ги A' Наградените Дизајни

ОПТИМИЗИРАНА ЗА ПРЕБАРУВАЊЕ

Веб страните во Медиумската Мрежа на A' Design Наградата се оптимизирани за појавување во пребарувачите со цел креирање најголема видливост за добитниците.


Посети ги Добитниците на A' Наградата

ИЗВОР ЗА ЧЛЕНОВИТЕ НА ПЕЧАТОТ

Сајтовите во Мрежата ги истакнуваат само Победничките Дизајни и Дизајнерите и ништо повеќе, и се одличен извор на инспирација и новости.


Види ја Витрината на Победници на Design Mag

----World Design Rankings - Represent Your Country

ПРОПАГАНДНА МРЕЖА

A' Design Award and Competition покрај во светски најдобрите блогови за дизајн, уметност и архитектура, ги дистрибуира Вашите новости преку мрежа на дизајн медиуми.

МРЕЖА НА ДИЗАЈН МЕДИУМИ

Вашите новости се дистрибуирани преку четири главни мрежи, прва дизајн-медиумите, втора IDDN, трета DXGN, и четврта е DesignPRWire DB.

ПОБРЗО ШИРЕЊЕ

Колку повеќе новости се поврзани со Вашиот победнички дизајн толку повеќе Вашиот статус на добитник на награда се појавува во пребарувањата и креира позитивна импресија.

* Вашето дело ќе биде спомнато и прикажано во пребарувачите само неколку дена по објавувањето на резултатите преку пропагандната мрежа на A' Design Наградата - Листа на издавачи кои се повикуваат на содржина директно од нашата база на податоци за добитници на награда, во реално време преку здружен канал.
----World Design Rankings - Represent Your Country

ДИЗАЈН МЕДИУМИ

A' Design Наградата има база на податоци од илјадници дизајн блогови, журнали, магазини, и други публикации, а можете и да видите дел од дизајн медиумите.

Посетете ги Дизајн Медиумите

IDNN МРЕЖА

Инернационалната Мрежа за Дизајнерски Новости (IDNN),составена од 50+ сајтови, ги пренесува дизајнерските новости до крајната публика: дизајн ентузијастите и купувачите.

Посети ја IDNN.ORG

DXGN МРЕЖА

DXGN Дизајн Мрежата, составена од други 50+ дизајн журнали, магазини и блогови кои исто така ги споделуваат објавите за добитниците до крајната публика.

Посети ја DXGN.ORG

----Designer Rankings

РАНГИРАЊЕ НА ДИЗАЈНЕРИ

A' Design Award and Competition објавува рангирање на дизајнери кон кое публиката и медиумите може лесно да пристапат.

ТОП 10 ДИЗАЈНЕРИ

Рангирањето го истакнува бројот на награди добиени од секој дизајнер и вкупното рангирање. Може да се видат Топ 10, Топ 100 и Топ 1000 Дизајнери.

МЕСТОТО ВИ Е РЕЗЕРВИРАНО

Рангирањето на Дизајнери ги опфаќа само Добитниците на A' Design Наградата и оваа услуга им се обезбедува бесплатно на сите добитници.


Посети го Рангирањето на Дизајнери

----World Design Rankings - Represent Your Country

СВЕТСКО ДИЗАЈН РАНГИРАЊЕ

A' Design Award and Competition објавува Светско Дизајн Рангирање кој ги рангира земјите врз основа на наградени учесници.

ПРЕСТИЖ И ПОЧИТ

Понатаму за секоја земја се листирани најдобрите дизајнери, уметници и архитекти, и за секоја награда што ја добивате, го подобрувате резултатот на вашата земја.

ПРВ И ЕДИНСТВЕН

WDR - Светското Дизајн Рангирање е прв и единствен сеопфатен систем на рангирање за дизајн во повеќе дисциплини.


Посети го Светското Дизајн Рангирање

* Претставувај ја твојата земја во WDR -Светско Дизајн Рангирање.
----Register----Distinguish with Design

ИЗДВОЈ СЕ СО ДИЗАЈН

A' Design Award and Competition ги овластува добитниците на A' Design Наградата бесплатно да користат Жиг за Good Design, временски неограничено за дизајнот со кој победиле.

GOOD DESIGN ЖИГ

Логото има URL а страната за Good Design Жиг понатаму го објаснува жигот, и зошто тој е доделен кон Вашиот дизајн.

ЗГОЛЕМЕНА ПРОДАЖБА

Поголемите институции за истражување на пазарот истакнуваат дека потрошувачите повеќе преферираат производи кои се обележани со знакот за "good design".


Посети го Good Design Жигот

* Издвој се со дизајн. Обележи ги твоите дизајни со супериорност. Користи го логото за Good Design или A' Design Award Winner Логото.
Треба да се забележи дека Логото за Good Design е само за производи и може да се користи само после одржувањето на изложбата.
----Club Memberships

КЛУБ НА ДОБИТНИЦИ

Добитниците на A' Design Наградата и победниците во Натпреваот може да се придружат во ексклузивниот, само-со-покана "Prime Clubs" кој овозможува понатамошни можности за поврзување на добитниците со другите професионалци.

ПОДДРШКА И РАЗМЕНА

Добитниците добиваат пристап до форумот на клубот за размена на информации, да добијат меѓународна поддршка за иницијативи, или да пристапат и да одговорат на аукциите или прашањата за цени поставени од другите членови.

ПОКАНА ВО КЛУБОТ

Можностa за временски неограничено членство и ексклузивната покана за членство се дава бесплатно на сите добитници на A' Design Наградата. Членовите на клубот се истакнати на таблата за членови и добиваат бенефиции за членство.


Откриј го A' Prime Клубот

* Ексклузивен Prime Club. Поврзување на Добитниците на Наградата. Учествувај во Меѓународни Дизајн Клубови , давај идеи и политики.
----Club Memberships

AIBA

Алијанса на Меѓународни Бизнис Здруженија (AIBA). За здруженијата, организациите, институциите и клубовите кои добиле награда.

ISPM

Меѓународно Општество на Производители (ISPM). Бесплатно членство за производителите и компаниите кои добиле награда.

IBSP

Меѓународно Биро за Услужни Компании (IBSP). Бесплатно членство за компаниите и институциите од терцијарниот сектор кои добиле награда.

----Club Memberships

IAD

Меѓународно Здружение на Дизајнери. Можност за бесплатно членство за членовите на A' Design Наградата.

ICCI

Меѓународен Совет на Креативни Индустрии. Бесплатно членство за компаниите и институциите поврзани со креативност а добиле награда.

IDC

Меѓународен Дизајн Клуб. Бесплатно членство за архитектонски канцеларии, атељеа на уметници и дизајнерски студиа кои добиле награда.

----Winners' Manual

СВЕТСКИ ИНДЕКС ЗА ДИЗАЈН

Светскиот Индекс за Дизајн е директориум на поголемите дизајнери во светот. Во листата бесплатно се вклучуваат сите членови на ICCI. Членството во ICCI е бесплатно за добитниците на A' Design Наградата.


Посети го Светскиот Индекс на Дизајн

PRESS-KIT.ORG

Вебсајтот Press-Kit.org на убав начин ги презентира медиумските пакети на наградените дизајнери, привлекувајќи го вниманието на членовите на печатот кои се во потрага за слики со висока резолуција.


Посети го Press-Kit.Org

ДИЗАЈНЕР НА ГОДИНАТА

Иницијативата на IAD - Меѓународна Асоцијација на Дизајнери, Дизајнер на Годината е програма која нуди бесплатно членство, отворена за претходните добитници на награда - сениори, постари од 40 години.


Посети го Дизајнер на Годината

----Winners' Manual

УПАТСТВО ЗА ПОБЕДНИЦИ

A' Design Наградата и Натпреварот им дава ексклузивно упатсво на победниците, во кое се наведени чекорите што треба да се преземат по објавување на наградите.

ШТО Е СЛЕДНО

Водичот за добитниците "Што е Следно" дава ексклузивни совети за да се креира најголемо влијание по добивањето на A' Design Наградата.

СКЛАД НА ДОКУМЕНТИ

Повеќето од водич-документите се веќе испечатени и вклучени во победничкиот пакет, меѓутоа исто така тие можат да се симнат од интернет.


Посети го Складот на Документи

----Design PR

ICS

ICS е Меѓународен Систем за Задоволство на Потрошувачите за Квалитетот на Услугите. Компаниите кои добиле A' Награда добиваат попуст во надоместоците за аплицирање.

QIS

QIS е Меѓународен Систем за Квалитет. Наградените реализирани производи добиваат попуст во надоместоците за аплицирање.

GQMS

GQMS е Глобален Систем за Управување со Квалитет за Компании. Корпорациите кои добиле A' Design Награда може да аплицираат по намалени стапки.


Посети го GQMS Глобален Систем за Квалитет

----Services

УСЛУГА ЗА БРЗА ПРОЦЕНКА*

Види ги резултатите за твојата апликација за 72 часа, 3 жири членови ќе го проценат твојот дизајн, споредувајќи ги резултатите со просекот од претходните години.


Види за Услугата за Брза Проценка

ФОТОГРАФСКА УСЛУГА*

Стекни се со Професионална Услуга за Фотографирање која ќе ти помогне подобро да ги презентираш производите. Вклучено е и Пријавување на Наградата.


Научи за Фотографската услуга

УСЛУГА ЗА ВИЗУАЛИЗАЦИЈА*

За подобра презентација на Вашите дела,проектите ќе Ви се илустрираат, нацртаат или фотографираат во зависност од ситуацијата.


Види за Услугата За Визуализација

* Наша должност е да напоменеме дека претходно споменатите услуги де додатни услуги кои се обезбедуваат по Ваше барање.
Користењето на овие услуги не ја зголемува веројатноста за добивање на A' Наградата.
----Support

ОГРОМНА ПОДДРШКА

Како Учесник, можеби ќе Ви биде потребна поддршка не само за време на натпреварот туку и откако ќе станете добитник. A' Наградата дава 7/24 Поддршка за учесниците.

СТРАНИЦИ ЗА ПРАШАЊА

Страната за најчесто поставувани прашања и одговори има илјадници претходно поставени прашања и постојано се ажурира.

СТРАНИЦИ ЗА ПРОЦЕДУРИ

Страната со Како Да прашања и Водичи содржи објаснувања на општите процедури и дава совети за учесниците.


Посети ги FAQ Страните

----Preliminary Judging

ПРЕЛИМИНАРНА ОЦЕНКА

Секој поставен дизајн добива бесплатна прелиминарна оценка од страна на A' Design Награтада и натпреварот. Добивате поени од 0 (најлош) до 10 (најдобар).

ПРОЦЕС

Еден од членовите на Прелиминарното Не-Конечно Жири ги проверува Вашите пријави, и дава сугестии како да ја подобрите презентацијата на Вашиот дизајн.

ОДОБРЕН ИЛИ ОДБИЕН

Вашиот дизајн ќе биде или одобрен или одбиен, доколку сте одбиени ќе ќе Ви се препорача да ги превземете бараните промени пред номинирање на вашиот дизајн.


Види за Распоредот на Натпреварот

----A' Design Award at Social Media

A' AWARD @ СОЦИЈАЛНИТЕ МЕДИУМИ

A' Design Наградата и Натпреварувaњето активно учествува во социјалните медиуми и во тековните разговори за да ја испрати Вашата порака.


Придружи се на нашата Facebooк Страна

ФЕНОМЕН

Експертите велат дека социјалните медиуми се нови медиуми каде сте во допир со Вашите идни клиенти и каде се поврзувате со веќе постоечкиете клиенти.

И НИЕ СМЕ ТУКА

Без разлика на медиумот, A' Design Наградата е спремна да ја испрати понатаму Вашата порака со што ќе стекнете поширок аудиториум.


Следи го @adesignaward на Twitter

*Новиот маркетинг е поврзувањето, не медиумот.
Целта на социјалните медиуми е да ги претворат клиентите во маркетиншка армија на волонтери.
Брендот не е повеќе она што на клиентот му кажуваме дека тој е– тој е она што клиентите меѓусебно си кажуваат дека е.
----Preliminary Judging

ИСПИТУВАЊЕ НА СЛУЧАЈ

Како компанија, можеби веќе трошите огромни пари за рекламирање, веќе ги знаете трошоците и премијата за публикација.

СТЕКНЕТЕ ПУБЛИЦИТЕТ

Со добивање на A' Design можете да обезбедите одредено место и во традиционалните и во новите и социјалните медиуми и да добиете бесплатен публицитет.

БИДИ РЕКЛАМИРАН

Со PR Услугите, подготовката за изјава за печат и нејзината дистрибуција низ рекламната мрежа, добивате многу повеќе од она што првично го инвестирате.

* Испитување на случај за поврат на инвестицијата. Дизајнот кој добива награда најверојатно ќе биде вклучен во многу магазини, блогови или е-зини.
ROI (Поврат на Инвестицијата): Едноставно за пресметка: Ако се публикува и во само еден магазин, а треба да биде вклучен во повеќе, веќе сте ја повратиле првичната инвестиција. Некои од нашите дизајнери се публикувани во неколку национални весници, магазини, е-зини и цитирани во безброј блогови, креирајќи во просек 500% поврат на инвестицијата преку еквивалентна рекламна вредност.
----Preliminary Judging

ПРИДРУЖИ СЕ БЕСПЛАТНО

A' Design Наградата и Натпреварот нуди две програми кои им даваат можност на студентите бесплатно да учествуваат во натпреварувањето.

ПРОГРАМ ЗА ПРЕДЛОГ НА ТАЛЕНТ

Со учество во овој програм, можете да заработите бесплатни влезници и маички од A' Design Наградата и Натпреварувањето преку предлагање на други дизајнери.


Програм за Предлог на Талент

ПРОГРАМА ЗА АМБАСАДОРИ НА ДИЗАЈНОТ

Студентите може да аплицираат за да станат Амбасадори на Дизајнот, преку извршување прости задачи студентите може да се стекнат со бесплатни билети за влез.


Програма за Амбасадори на Дизајнот

* Овие програми се наменети само за универзитетски студенти. Студентите може да заработат до три (3) ваучери за надомест.
Ограничено е на еден (1) Амбасадор по Универзитет.
----Design PR

ДИЗАЈН ЕНЦИКЛОПЕДИЈА

Дефинирај Дизајн. Сподели го твоето знаење за Дизајнерските прашања и практики со светот со пишување во design-encyclopedia.com

ДИЗАЈН ПОВРЗУВАЊЕ

Учествувај во Платформата за Дизајн Поврзување на A' Design Наградата и натпреварот за да стекнете нови клиенти, потрошувачи, компании или дизајнери.

РАБОТА ЗА ДИЗАЈНЕРИ

Компаниите може да пронајдат дизајнери кои се добитници на награда и бараат работа. Дизајнерите Добитници на Награда може да ги прегледуваат понудите за работа и позициите.


Посетете - Работа за Дизајнери

----Design PR

ПРЕВОД НА ДИЗАЈН

Победничките дизајни на A' Design се бесплатно преведени на неколку јазици од страна на преведувачи од целиот свет.

ПЛАТФОРМА ЗА ПРЕВОД

Покрај бесплатната услуга за превод A' Design Наградата на добитниците може да им обезбеди и превод на нивниот мајчин јазик.

УНИВЕРЗАЛЕН ДОФАТ

Допрете до 99% од светската популација на нивниот мајчин јазик; допрете до купувачите, членовите на печат и дизајн ентузијастите на кои англискиот не им е мајчин јазик.


Посетете го DesignInternational.org

--------Preliminary Judging

ПАКЕТ ЗА КАНДИДАТУРА НА ГОЛЕМО

A' Наградата нуди пакети за кандидатура на големо и со попуст за компаниите кои сакаат да пријават повеќе дизајни.


Кандидатура на Големо за Компании

КАНДИДАТУРА СО ПОПУСТ

Поусти може да добијат Образовни Центри, Универзитети и Асоцијации. Покрај ова посебен попуст може да добијат и претходните победници.


Кандидатури со попуст за Институции

ФАКТУРИ

Фактурите можете да ги симнете онлајн за неколку часа, фактурите може да ги користите како одбитна даночна ставка.


Симнете ги Вашите Фактури Овде

* Пакетите за кандидатура на големо може да ги добијат компании, претпријатија, организации но и дизајнери и архитекти.
Други и поголеми попусти им следуваат на Институции, асоцијации на дизајнери, универзитети и претходни победници.
---- Preliminary Judging

КАТЕГОРИИ ЗА НАТПРЕВАР

A' Design Award & Competition опфаќа многу различни категории за натпревар во дизајн за да се допре до пошироката публика и за да им се овозможи на дизајнерите да се натпреваруваат во вистински меѓународна платформа.

ЗОШТО ТОЛКУ МНОГУ КАТЕГОРИИ?

Истражувањето покажува дека цената и вредноста на секоја награда пропорционално се зголемува со нејзиниот дофат низ мрежата.


Ефектот на A' Design Award Мрежата

КОНЦЕПТ ИЛИ ЗАВРШЕНИ ДЕЛА

A' Design Наградата е отворена за делата во фаза на концепт, прототипи, завршени или реализирани проекти и производи кои веќе се на пазарот.


Категории на A' Design Наградата

* A' Design Наградата опфаќа широк спектар на универзални, сеопфатни и докажани категории за натпревар во дизајн.

За да ги видите сите категории за натпревар во дизајн, кликни овде.

----Preliminary Judging----Preliminary Judging----Preliminary Judging----Preliminary Judging----Preliminary Judging----Preliminary Judging----Preliminary Judging----Preliminary Judging---- Award Presentation

A' DESIGN НАГРАДА

A' Design Наградата не е само за учесниците, туку и за спонзорите и организаторите, прочитајте ја нашата презентација за да дознаете повеќе за нас.

СИЖЕ

Презентацијата детално ја објаснува A' Design Наградата за учесниците, спонзорите и организаторите.


Презентација на Наградата (PDF)

СИМНИ ЈА ПРЕЗЕНТАЦИЈАТА

Симнете ја Презентацијата на A' Design Award & Competitions' во powerpoint формат за да дознаете повеќе.


Презентација на Наградата (PPT)

----No furher fees

ПОЧИТ КОН ДИЗАЈНОТ

A' Design Award ги почитува дизајнерите и компаниите ориентирани кон дизајн. Победничкиот Пакет на A' Design Award се дава бесплатно на сите победници.

ПОБЕДНИЧКИ ПАКЕТ

Добитниците на A' Design Наградата добиваат ексклузивен и сеопфатен пакет на услуги, добра и алатки за да прослават својата победа.


Победнички Пакет

БЕЗ ПОНАТАМОШНИ ТРОШОЦИ

Нема дополнителни трошоци за добитниците на A' Design Наградата за подигање на своите награди или за употреба на логото за добитници на награда.


Симнете ја Презентацијата на Наградата (PPT)

----Vision, Mission, Action

КАНДИДИРАЈ СЕ КОГА САКАШ

Поставувањето на дизајнот, ажурирањето на профилот и внесувањето на податоци за дизајнот и учеството во платформата, правно не ве обврзува да го кандидирате Вашиот дизајн. Можете да се регистрирате и да го ажурирате профилот денес, да го пријавите дизајнот утре и да ги кандидирате Вашите дела дела кога сакате.

ДОБИЈ ДОКАЗ ЗА КРЕАЦИЈА

Може да добиете доказ за креација со користење на платформата на A' Design Award and Competitions', Услугата доказ за креација им се дава на сите регистрирани корисници и не мора да го кандидирате Вашиот дизајн за бесплатно да ја добиете оваа услуга. Бесплатна е за сите; без разлика дали се победници или не.

ДОБИЈ БЕСПЛАТНА ПРВИЧНА ПРОЦЕНКА

Регистрирајте се и поднесете го Вашиот дизајн на A' Design Award and Competition, член на прелиминарното жири ќе го проценува Вашиот дизајн и ќе Ви сугерира насоки за акција кои треба да се преземат и ќе Ви даде конструктивни совети за тоа како да ја подобрите презентацијата на Вашиот дизајн.

----Register----Join

ПРЕЗЕМИ ГО ЧЕКОР #1

Регистрирај се на A' Design Award. Внесете го вашето име и е-маил. Не заборавајте да ги прочитате нашите услови.


Регистрирај се на A' Design Award

ПРЕЗЕМИ ГО ЧЕКОР #2

Влези во A' Design Award. Поставете го вашиот дизајн во контролниот панел на учесникот кој се прикажува по влегувањето.

ЧЕКОР #3

Кандидирајте го Вашиот Дизајн во A' Design Award & Competition. Ако има некои сугестии од жирито, следете ги.

----

ЗАЧЛЕНИ СЕ ВО A' AWARD

I Се согласувам со условите

 

     
     

ВЛЕЗ ВО A' AWARD

 
Не си Регистриран?