Аплицирај

Регистрација | Влез

Накусо за наградата

Краток вовед за најдбрите награди и натпреварување за дизајн во светот.

Design Award Накусо


Vision, Mission, Action

Награди за Дизајн

A' Design Award and Competition е најголемо натпреварување за дизајн во светот кое ги наградува најдобрите дизајни, дизајнерските концепти, производи и услуги. A' Design Натпреварувањето се организира еднаш годишно и се прифаќаат учесници од целиот свет. Може да се пријавуваат и производи кои се во фаза на концепт како и веќе реализирани дизајни. Основна цел на натпреварувањето е да се креира публицитет, јавно да се истакнат и глобално да се рекламираат добитниците на наградите преку поддршка на глобалната дизајн култура, поттикнување на учесниците да изнајдат супериорен дизајн за подобра иднина.

Наградувани Категории

A' Design Наградите и Натпреварот се организира во многу различни категории. Секоја категорија за натпреварување во дизајн има посебен опис, специјално наменета жири комисија, и различен критериум за оценување со цел да се овозможи фер оценување на кандидираните дела во категоријата. Категориите на A' Design Award може да се класифицираат во 4 заглавија: 1. Натпреварување за Индустриски Дизајн, 2. Натпреварување за Графички Дизајн, 3. Награди за Архитектонски и Ентериерен Дизајн, 4. Уметнички и Инженерски Награди. Целосната листа на сите категории за натпревар во дизајн може да се види овде.

Како да аплицираш

Аплицирањето за A' Design Award & Competition е лесно, но потребни се следниве неколку чекори. Треба да се регистрирате и да се логирате на веб-страната на A' Design Award. По логирањето, треба да одите во Контролниот Панел каде што можете да ги поставите и кандидирате вашите дизајни и проекти.

 

Следете ги следниве чекори:
1. Регистрација.
2. Влез.
3. Поставување (upload) дизајн.
4. Кандидатура.

ПОБЕДНИЦИТЕ ДОБИВААТ:

• Екстензивна PR кампања • Подготовка за Изјави за Печат• Дистрибуција на Изјави за Печат• Соопштенија во Магазини • Соопштенија во Блогови• Објавување во Билтен• Награден Трофеј • Сертификат за Победник• Сертификат за изложба  • Беџ за Победник• Лого на Натпреварот• Знак за Добар Дизајн• Сертификат за Учество• Резимирање на Содржината: IDNN & DXGN • Статистика за Натпреварот• Табела со Резултати• Публикација во Годишникот • Покана за Гала-Вечерта• Алманах• Физичка Изложба на Избраните проекти • Забелешки од Страна на Жирито • Услуги за Победниците • Опција за Продажба на Победничкиот Дизајн • Листинг за Продажба за Победничките Производи • Вметнување во Рангирањето за Дизајнери •Вметнување во Рангирањето за Светски Дизајн  • Доказ за Креиран Документ  • Упатство за победници  • Вклучување во Бизнис Мрежата• Маркетинг и Консалтинг• Покана во Прима Клубови • Пакет Платформа за Печат. Прочитај повеќе за бенефициите што ги добиваат добитниците на наградата.

НАДОМЕСТ ЗА КАНДИДАТУРА

Кандидирањето за A' Design Наградите и Натпреварот подлежи на еднократен надомест за секое пријавено дело. Надоместоците за кандидатура се менуваат во зависност од датумот на поднесување; поевтино е да се придружите рано и чини многу повеќе ако се придружите касно. Важно е да се напомене дека за разлика од другите натпреварувања за дизајн, немаме понатамошни надоместоци ако победите на натпреварот. Дознајте повеќе за надоместоците и плаќањата.

За Компании и Професионалци: Компаниите може да нарачаат пакет за кандидатура на-големо и да поднесат повеќе производи по намалена цена.

За Аматери и Студенти: Има посебни програми за пријави со снижена цена или бесплатни пријави како што се
Награда за школарина или Програма за Дизајн Амбасадор.

ДОЗНАЈ ПОВЕЌЕ

Дознај повеќе за A' Design Наградите и Натпреварот:

 

Види за
1. Жири.
2. Победници.
3. Краен Рок.
4. Пријава.

5. Услови.
6. Квалификација.
7. Контакти.
8. Регистрација.
9. Наградувани Категории.
10. Публикации.

11. Организатор.
12. Трофеј.
13. Пакет за Победниците.
14. Прес пакети.
15. Прашања.

Треба да напоменеме дека A' Design Наградите & Натпреварот, условите за натпреварување, условите за влез, комуникацијата со учесниците на наградувањето, и другите информации во врска со настанот се достапни само на англиски јазик. Затоа кога алицирате за наградите, Ве советуваме да вработите преведувач или асистент кој зборува англиски кој може да Ви помогне успешно да ги номинирате вашите дела.
----Register----