Аплицирај

Регистрација | Влез

КАТЕГОРИИ

A' Design Наградата и натпреварот се организира во повеќе и содржајни наградни категории.

Design Award Категории


Vision, Mission, Action
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА МЕБЕЛ, ДЕКОРАТИВНИ ПРЕДМЕТИ И ПОКУЌНИНА
Столици, Маси, Коклици, Клупи, Системи за Седење, Покуќнина, Делови за Мебел и Друго
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ЛЕСНИ ЗА КОРИСТЕЊЕ И УНИВЕРЗАЛНИ ПРОИЗВОДИ
Лесни за Користење Производи, Инхерентно Пристапни Проекти, Прости за Користење Производи, Услуги и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА АВТОМОБИЛИ И СУВОЗЕМНИ МОТОРНИ ВОЗИЛА
Автомобили, Камиони, Пик-ап Возила, Автобуси, Спортски Возила, Комунални Возила и Други.

НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПАКУВАЊА

Пакување на Храна, Пакети и Опаковки, Кутии, Лименки, Шишиња, Торби и Друго.

НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО УГОСТИТЕЛСТВО, РЕКРЕАЦИЈА, ПАТУВАЊЕ И ТУРИЗАМ
Преноќувалишта, Ресторани и Барови, Тематски Паркови, Авиокомпании, Хотели, Крстарења, Сместување и Друго
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО ЗЕМЈОДЕЛСТВО, ХОРТИКУЛТУРА И РИБАРСТО
Дизајн за Земјоделство, Дизајн за Хортикултура и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО АРХИТЕКТУРА, ГРАДБИ И СТРУКТУРА
Резиденции, Училишта, Хотели, Спортски Објекти, Мостови, Сали за Состаноци и Друго.
НАГРАДА ЗА ФУТУРИСТИЧКИ ДИЗАЈН
Футуристички Производи, Футуристички Апарати, Футуристички Услуги, Футуристички Градови, Концептуални Футуристички Дизајни и Друго
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ВОЗДУШНИ ЛЕТАЛА И ВОЗДУХОПЛОВИ
Авиони, Балони, Патнички Авиони, Хеликоптери, Роторкрафти, Турбоџети и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО МОДА, ОБЛЕКА И АЛИШТА
Облека, Јакни, Капи, Чанти, Наметки, Тренерки, Вратоврски, Ракавици и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО ОПШТЕСТВЕНИ И БИХЕЈВИОРИСТИЧКИ НАУКИ
Економија, Социологија, Психологија, Социјална Психологија, Политички Науки, Антропологија и Други.
НАГРАДА ЗА МУЛТИДИСЦИПЛИНАРЕН И ИНТЕРДИСЦИПЛИНАРЕН ДИЗАЈН
Проекти за Мултидисциплинарен и Интердисциплинарни Дизајн и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОИЗВОДИ И ПРОЕКТИ ЗА ОСВЕТЛУВАЊЕ
Подни Ламби, Ѕидни Светилки, Камини, Неонки, Осветлување на Позадини, Лустери и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО ПРИРОДНИ НАУКИ И МАТЕМАТИКА
Биологија, Астрономија, Хемија, Географија, Физика, Науки за Животот, Математика и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ОСНОВНИ ПРОИЗВОДНИ РЕСУРСИ И ЕКСТРАКЦИЈА
Проекти за Дизајн на Основни Ресурси за Производство и Екстракција и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ИГРАЧКИ, ИГРИ И ХОБИ ПРОИЗВОДИ
Полнети Играчки, Минијатури, Бебешки Играчки, Детски Играчки, Колекционерски Предмети и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА НАГРАДИ, ПРЕМИИ И НАТПРЕВАРУВАЊА
Награди, Премии, Натпревари, Конкурси, Купови, Медали, Донации, Уредби и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ВСЕЛЕНСКИ ЛЕТАЛА, ВСЕЛЕНСКИ АВИОНИ И ВСЕЛЕНСКИ БРОДОВИ
Проекти за Дизајн на Вселенски Летала, Вселенски Авиони, Вселенски Бродови и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ДИГИТАЛНИ И ЕЛЕКТРОНСКИ УРЕДИ
Лаптоп Компјутери, Мобилни Телефони, Компјутери, Рачни и Електронски Апарати и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА СЛУЧКИ И НАСТАНИ
Конференции, Конвенции, Фестивали, Симпозиуми, Саеми, Панаѓури и Друго.
НАГРАДА ЗА ГЕНЕРАТИВЕН, АЛГОРИТАМСКИ И ПАРАМЕТАРСКИ ДИЗАЈН
Генеративна Архитектура, Параметарски Дизајн, Алгоритамски Дела и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ЕНТЕРИЕРЕН И ИЗЛОЖБЕН ПРОСТОР
Барови, Ресторани, Хотели, Продавници, Резиденции, Конгресни Центри и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА СПОРТСКА ОПРЕМА И ОПРЕМА ЗА ЗАБАВА И РЕКРЕАЦИЈА
Фудбалски Копачки, Фудбалски Шелни, Летечки Дискови, Топки, Тегови, Спортска Опрема и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ДИГИТАЛНИ И РАДИОДИФУЗНИ МЕДИУМИ
Блогови и Социјални Медиуми, Емитување, Подкастинг, Билтени и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ВОЗИЛА И СРЕДСТВА ЗА МОБИЛНОСТ И ТРАНСПОРТ
Велосипеди, Автомобили, Мотоцикли, Возови, Бродови, Чамци, Јахти, Авиони, Автобуси и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ТЕКСТИЛ, ТКАЕНИНИ, ТЕКСТУРИ, МОДЕЛИ И ОБЛЕКА
Иновативни Ткаенини, Текстил, Текстури, Модели, Облека и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПЕЧАТЕНИ МЕДИУМИ
Традиционални Медиуми, Печат, Печатени Медиуми, Издаваштво и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ИНТЕРФЕЈС И ИНТЕРАКЦИЈА
Интерфејс на Апарати и Електронски Уреди, Интерактивни Интерфејси, Веб Дизајн и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ЗАШТИТНА ОБЛЕКА И ОПРЕМА ЗА ЛИЧНА ЗАШТИТА
Облека со Висока Видливост, За Заштита од Пожар, За Заштита од Студ, Шлемови и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОЕКТИ ЗА ГРАДЕЖНИШТВО И НЕДВИЖЕН ИМОТ
Голем Проекти со Недвижен Имот вклучувајќи ја целосната Архитектура, Ентериер, пејзажен и општествен дизајн.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА АПАРАТИ ЗА ДОМАЌИНСТВО
Бела Техника, Аудиовизуелни Апарати, Микробранови Печки, Фрижидери, Шпорети, Блендери и Друго
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОИЗВОДИ ЗА УБАВИНА, ЛИЧНА ХИГИЕНА И КОЗМЕТИЧКИ ПРОИЗВОДИ
Шминка, Производи за Нега на Кожа, Козметички Производи, Маски, Креми и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА МУЗИЧКИ ИНСТРУМЕНТИ
Виолина, Виола, Гитара, Труба, Кларинет, Пијано, Тапани и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ГРАФИЧКА И ВИЗУЕЛНА КОМУНИКАЦИЈА
Симболи, Логоа, Типографија, Постери, Книги и Форматирање на Страници, 2D Пакувања и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ХЕМИСКИ ПРОИЗВОДИ И ХЕМИСКИ ПОТРОШНИ ДОБРА
Детергенти, Сапуни, Адитиви за Гориво, Средства за Миење Садови и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПОМАГАЛА ЗА ХЕНДИКЕПИРАНИ И ПОВОЗРАСНИ ЛУЃЕ
Дизајн за Повозрасни, Дизајн за Хендикепирани Луѓе и Помагала.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА КОМПЈУТЕРСКА ГРАФИКА И 3D МОДЕЛИ
Дигитални Уметнички Дела, 3D Модели, 3D Слики, 3D Ликови, Специјални Ефекти, 3D Сцени и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОДАЖНИ ОБЈЕКТИ, КОНТАКТ ЦЕНТРИ И УСЛУГИ ЗА КЛИЕНТИ
Трговски Центри, Центри за Поддршка на корисници, Контакт Центри и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО ОБЛАСТА НА ЈАВНАТА СВЕСТ, ВОЛОНТЕРИЗМОТ И ОПШТЕСТВОТО
Јавни Кампањи, Волонтерство, Проекти и Дизајни за Општественото Влијание.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ФОТОГРАФИИ И ФОТО МАНИПУЛАЦИЈА
Фотографии, Фото Манипулации, Сценографија, Слики и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ОПРЕМА И ПРОИЗВОДИ ЗА МИЛЕНИЧИЊА
Прибор за Миленичиња, Опрема за Дотерување, Кафези, Опрема за Аквариум и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА УПРАВУВАЊЕТО И ЈАВНИТЕ УСЛУГИ
Платформи за Е-Владеење, Јавните Услуги, Субвенционирање на Културата и Дизајнот.
НАГРАДА ЗА ИНЖЕНЕРСТВО И ТЕХНИЧКИ ДИЗАЈН
Високо Технички Производи, Шеми, Механизми, Дизајн на Механички Инженеринг и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА БАНКАРСКИ И ФИНАНСИСКИ ИНСТРУМЕНТИ
Финансиски Производи, Финансиски Услуги, Банкарски Инструменти и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА КРЕАТИВНОТО НАСЛЕДСТВО, РЕТРО И ЕВЕРГРИН ДИЗАЈН.
Дизајни кои се направени пред повеќе од 10 години и сè уште изгледаат атрактивно и модерно.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА НАУЧНИ ИНСТРУМЕНТИ, МЕДИЦИНСКИ ПОМАГАЛА И ОПРЕМА ЗА ИСТРАЖУВАЊЕ
Клинички, Дијагностички Производи, Био-производи, Проекти за Нега, Хируршки и Терапевтски Концепти и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА НАКИТ, ОЧИЛА И ЧАСОВНИЦИ
Ѓердани, Приврзоци, Обетки, Прстени, Очила, Часовници и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО КУЛТУРНО НАСЛЕДСТВО И КУЛТУРАТА
Проекти во врска со создавањето, конверзијата, зачувувањето, реставрацијата и заштитата на културно наследство и културата.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ФИЛМ И АНИМАЦИЈА
Рекламни Инсерти за Филмови, Кратки Филмови, Спотови, Цртани и Анимирани Секвенци и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ОПРЕМА ЗА ГОТВЕЊЕ, СЕРВИРАЊЕ, ПИЕЊЕ И ПЕЧЕЊЕ
Прибор за Јадење, Стаклени Садови, Керамички Садови, Сетови за Чај, Сетови за Готвење и Друго.
НАГРАДА ЗА ЛУКСУЗЕН ДИЗАЈН
Луксузен имот, Ексклузивни Производи, Дизајн и Комуникација за Луксузни Услуги и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ХРАНА, ПИЈАЛОЦИ И КУЛИНАРСКИ УМЕТНОСТИ
Дизајн за Храна, Дизајн со Храна, Сервирање на Храна и Дизајн на Кулинарски Објекти.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА БЕБЕШКИ И ДЕТСКИ ПРОИЗВОДИ
Бебешки Производи, Детски Производи и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА МОБИЛНИ ТЕХНОЛОГИИ, АПЛИКАЦИИ И СОФТВЕР
Технологии за Мобилна Комуникација, Апликации за Мобилни Уреди, Мобилна Забава и Друго.
НАГРАДА ЗА ГРАДЕЖНИ МАТЕРИЈАЛИ, ГРАДЕЖНИ КОМПОНЕНТИ, СТРУКТУРИ И СИСТЕМИ
Индустриски Материјали, Градежни Материјали и Компоненти, Системи, Површини и Финиширање и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА МОДНИ ДОДАТОЦИ И ОПРЕМА ЗА ПАТУВАЊЕ
Торби, Куфери, Ремени, Ранци, Чанти, Опрема за Патување и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА РЕКЛАМИРАЊЕ, МАРКЕТИНГ И КОМУНИКАЦИИ
Реклами Базирани На Перформанс, Интегрирани Кампањи, Герила Маркетинг, Шеми за Односи со Јавноста и Друго.
НАГРАДА ЗА СОЦИЈАЛЕН ДИЗАЈН
Еко-Одржлив Дизајн, Дизајн на Животната Средина, Дизајн на Одржлив Развој, Социјален Дизајн и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА УМЕТНИЧКИ МАТЕРИЈАЛИ, КАНЦЕЛАРИСКИ МАТЕРИЈАЛИ И ПОДАРОЦИ
Материјали за Цртање, Средства за Цртање, Филмови, Структурни Материјали, Лепила и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО КРЕАТИВНАТА ИНДУСТРИЈА И ЗА ЖИВОТНО ДЕЛО
Менаџери, Иноватори, Пионери, Извршни Директори, Архитекти, Инвентори на Производ и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ИДЕЈА
Производ, Услуга, Искуство или Бизнис Дизајн Идеи, Проекти со Креативен Предизвик и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ДОМАШНО ПРОИЗВОДСТВО НА ПРОИЗВОДИ, АЛАТКИ И МАШИНЕРИЈА
Машини Кои Произведуваат Машини, Производи Кои Може Да Се Произведат Дома, Направи Сам Алатки и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН КИБЕРНЕТИКА, ПРОТЕЗА И БИО-ИНЖЕНЕРИНГ
Вештачка Интелигенција, Роботика , Компјутерска Визија, Бионика, Медицинска Кибернетика, Адаптивни Системи и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО УМЕТНОСТА И ЗАНАЕТЧИСТВОТО
Дизајн на Функционални Скулптури, Уметнички Објекти, Занаетчиски Изработки, Скулптури, Керамика, Слики и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРОИЗВОДИ ЗА БЕЗБЕДНОСТ И НАДЗОР
Безбедносни Камери, Системи за Надзор и Скенирање, Опрема за Мониторинг и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА РАДИКАЛНИ ИНОВАЦИИ И НОВИ ТЕХНОЛОГИИ
Ефективни Производи, Процеси, Услуги, Технологии, Идеи и Решенија кои ги надминуваат потребите на пазарот.
НАГРАДА ЗА МЕТА СТРАТЕШКИ И УСЛУЖЕН ДИЗАЈН
Дизајн Стратегија, Дизајн Менаџмент, Услужен Дизајн, Дизајн на Франшизи, Стратешки Дизајн И Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ОПРЕМА ЗА БАЊИ И САНИТАРИЈА
Кади, Бидеа, Умивалници, Тушеви, Писоари и WC Школки, Туш Кабини и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА СТРУКТУИРАН ПРОИЗВОД
Поврзани Белешки и Депозити, Портфолија со Константна Пропорција, Деривати и Финансиски Производи И Друго.
НАГРАДА ЗА НЕОЧЕКУВАН ДИЗАЈН
Категории на Нови Производи, Откритија, Трендсетери и Уникатни Креации и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА МАШИНИ ЗА ПРОИЗВОДСТВО И ПРОЦЕСИРАЊЕ
Машини кои Произведуваат Други Производи, Машини кои Произведуваат полу-готови производи и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО ИНЖЕНЕРСТВОТО, ГРАДЕЖНИШТВОТО И ИНФРАСТРУКТУРАТА
Градежни и Инфраструктурни Проекти, Градежен Инженеринг и Дизајн, Технички Проекти и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ИНФОРМАЦИОНИ ТЕХНОЛОГИИ
Компјутерски Софтвер и Програми, Мобилни Апликации, Plugins, Aлгоритми и Функции и Друго
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ЕНЕРГЕТСКИ ПРОИЗВОДИ И УРЕДИ
Генератори на Енергија, Штедачи на Енергија, Производство на Енергија, Батерии, Адаптери и Друго
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ОБУВКИ, ЧЕВЛИ И ЧИЗМИ
Чизми, Сандали, чевли, Папучи, Штикли, Гумени Чевли, Рибарски Панталони, Балеринки, Налани и Други.
НАГРАДА ЗА НАПРЕДЕН ДИЗАЈН И ДИЗАЈН НА ИСТРАЖУВАЊЕ
Дизајн на Истражување, Научни Трудови, Постери за Истражување, Истражувачки Наоди и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА БИЗНИС ПЛАН И КОРПОРАТИВЕН ОПЕРАЦИОНАЛЕН ПЛАН
Бизнис Планови, Бизнис Стратегии, Корпоративни Планови, Оперативни Планови и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ПРИБОР И МАТЕРИЈАЛИ ЗА МЕБЕЛ
Кваки за Врата и Фиока, Брави, Фитинзи, Партиции, Шарки, Шперплочи, Материјали за Мебел и Друго.
НАГРАДА ЗА МЛАДИ ДИЗАЈНЕРИ
Млади Дизајнери, Студенти, Хонорарни Дизајнери, Млади Уметници, Штотуку Дипломирани Студенти и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА АЛАТКИ ЗА ОБРАБОТКА НА ИНФОРМАЦИИ
Компјутерски Софтвер, Биолошки Процесори, Хардвер за Обработка на Информации и Друго.
НАГРАДИ ЗА ДИЗАЈН НА ПРОИЗВОДИ СО ОГРАНИЧЕНО ПРОИЗВОДСТВО
Дизајни произведени од 9-1001 парчиња, Ексклузивни и Приспособени Индустриски Дизајн и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ТЕШКА МАШИНЕРИЈА
Градежништво, Земјоделство, Рударството, Ископувања, Опрема и Машинерија за Производство и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА УЛИЧЕН МЕБЕЛ
Клупи, Сообраќајни Бариери, Столбови, Такси Постројки, Јавни Тоалети и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН КВАЛИТЕТ И ИНОВАЦИЈА
Дизајни со Најситни Детаљи, Добро Дефинирани и Готови Производи, Екстремно Иновативни Дизајни и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН ВО СЦЕНСКИ УМЕТНОСТИ, СТИЛ И СЦЕНОГРАФИЈА
Кореографија, Танцови Движења, Театар, Костимографија, Шминка, Звук и Сценографија и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ГРАДИНИ И ПЕЈСАЖНО ПЛАНИРАЊЕ
Пејзажен Дизајн, Градинарски Проекти, Мали и Обемни Пејзажни Проекти и Друго.
НАГРАДА ЗА ОДРЖЛИВИ ПРОИЗВОДИ ПРОЕКТИ И ЗЕЛЕН ДИЗАЈН
Еко Одржливи Проекти, Еколошки Дизајн, Био-разградливи Производи и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА МУЗИКА, АУДИО И ЗВУК
Композиции, Жанровска Музика, Аудио Дизајн, Звук Дизајн, Звучни Ефекти, Филмска Музика и Друго.
НАГРАДА ЗА УРБАН ДИЗАЈН И УРБАНО ПЛАНИРАЊЕ
Урбано Планирање, Урбанистички Решенија, Напредно Просторно Планирање , Зонирање, Градски Системи и Друго.
ДИЗАЈН ЗА X НАГРАДА
Дизајн за Производство, Дизајн за Испорака, Дизајн за Еволуција, Дизајн за Работење и Други

НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ТРУДОВИ, ЛИТЕРАТУРА И СОДРЖИНА

Списи, Статии, Литература, Креативни Содржини, Кратки Шеги, Наслови, Текстови и Друго.

НАГРАДА ЗА ЧОВЕЧКИ РЕСУРСИ И ДИЗАЈН НА HR ПРОГРАМИ
Програми за Човечки Ресурси, Шеми за Човечки Ресурси и Друго.
НАГРАДА ЗА 3D ПЕЧАТЕНИ ФОРМИ И ПРОИЗВОДИ
Производи Дизајнирани и Реализирани со Најновите Технологии, 3D Печатени Производи и Друго
НАГРАДА ЗА СОВРШЕНСТВО ВО ДИЗАЈНОТ
Професионални Дизајнери, Дизајнерски Студиа, Дизајн Агенции, Дизајн Канцеларии, Дизајн Компании и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ОБРАЗОВНИ И ТРЕНИНГ СОДРЖИНИ
Образовани Содржина, Материјали за Обука, Курсеви, Работилници и Друго.
НАГРАДА ЗА ПРОИЗВОДИ ЗА ЕДНОКРАТНА УПОТРЕБА
Предмети за Еднократна Употреба, Производи за Еднократна Употреба, Алатки и Уреди за Еднократна Употреба и Друго.
НАГРАДА ЗА ТРУДОЉУБИВОСТ И ИНТЕЛИГЕНЦИЈА ВО ДИЗАЈНОТ
Компании, Претпријатија, Влади, Фирми, Организации, Здруженија и Други.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ЈАХТИ И МОТОРНИ ЧАМЦИ
Јахти, Пловни Објекти, Бродови, Чамци, Ховеркрафт, Подморници и Друго.
НАГРАДА ЗА ДИЗАЈН НА ВЕБСАЈТ И ВЕБ ДИЗАЈН
Веб-сајтови, Целни Страници, Интерактивни Апликации, Аплети, Веб Уреди, Клауд Софтвер и Друго.

КЛУЧНИ ЗБОРОВИ

Дизајн Награда
Дизајн Натпревар
Дизајн Конкурс
Дизајн Признание
Дизајн Избор
Дизајн Медал
Дизајн Награда
Дизајн Трофеј
Дизајн Признание
Дизајн Предизвик
Дизајн Почест
Дизајн Турнир

ТАГОВИ

Дизајн Награди
Дизајн Натпревари
Дизајн Конкурси
Дизајн Признанија
Дизајн Избори
Дизајн Медали
Дизајн Награди
Дизајн Трофеи
Дизајн Признанија
Дизајн Предизвици
Дизајн Почести
Дизајн Турнири

ПОВРЗАНИ ФРАЗИ

Награда за Дизајн
Натпревар за Дизајн
Конкурс за Дизајн
Признание за Дизајн
Избор на Дизајн
Медал за Дизајн
Награда за Дизајн
Трофеј за Дизајн
Признание за Дизајн
Предизвик за Дизајн
Почести за Дизајн
Турнир на Дизајн

----Register----